İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BTC Boğaları 50.000 Dolara Odaklandı! Bu Hafta Bitcoin’de İzlemeniz Gerekenler

Bitcoin, boğalar etkisini önemli ölçüde gösterdikler için bu hafta temel dirence ikinci saldırısına yaklaşıyor.

Hem 48.000 dolarda koşu hem de bu seviyede büyük bir ret gören karışık bir hafta sonrası, Bitcoin tüm kayıpları telafi ederek geri dönüş yapıyor. BTC/USD, şimdiye kadar yerinde kalan büyük bir direnç duvarını hemen sınırlayan bir bölge olarak 47.000 doların üzerine çıktıktan sonra Cumartesi günü yüksek başladı. Bundan sonra, o bölgeye yapılan başarısız bir saldırı keskin bir geri dönüşle sona erdi ve Bitcoin toparlanma öncesi 45.500 dolarlık yerel en düşük seviyeleri gördü.

Pazar gününe kadar gerçekleşen bu toparlanma, sonunda Bitcoin’i hafta sonu hareketine başladığı yere geri getirdi ve Pazartesi günkü durum, tüccarlar için sağlam bir deja-vu hissi veriyor.

Hash oranı

Bazı kaynaklara göre, Bitcoin ağının temelleri hala tüm zamanların en yüksek seviyelerine tırmanıyor. Cuma günkü en son otomatik yeniden ayarlama sonrası zorluk, %7.3’lük bir artış gördü ve Bitcoin’in Mayıs ayı fiyat satışlarından bu yana en iyi performansını gösterdi.

Sonuç, daha büyük bir Bitcoin madenciliği hash oranı ve bununla birlikte Bitcoin blok sübvansiyonu için daha fazla rekbaet, bu da ağı dengede tutmak amacıyla artan zorluklara yol açan bir süreçdir. Bu aynı zamanda ağ güvenliğini artırır ve madencilerin uzun vadeli Bitcoin taahhüdünün altını çizer.

Doların Bitcoin’e Etkisi

ABD doları için zorlu bir hafta sonu sonrası, Pazartesi şimdiye kadar sadece mütevazi bir geri dönüş gördük. Bu hafta sonu, ABD dolarının altını konvertibilitesini sona erdirmesinden bu yana 50 yıl geçti. Dolardaki zayıflık, BTC için kolay getiri garantisi olmasa da kripto piyasası potansiyelinin faydalı bir göstergesi olmayı sürdürüyor.

Açgözlülük Nisan’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı

Bitcoin’de sürekli artış momentumu arzusuna hafif bir karşı nokta, halihazırda piyasa duyarlılığıdır. Bunlar, hafta sonu boyunca dört ayın en yüksek puanını veren Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi şeklinde geliyor.

Genel olarak kriptonun aşırı satılıp satılmadığını veya belirli fiyatlardaki bir satış nedeniyle tam tersi olup olmadığını belirlemek için bir dizi faktörden yararlanan Endeks, Pazar günü “aşırı açgözlülüğe” karşılık gelen 76/100 değerini gördü.

Buna karşılık, daha geçen ay, 10/100 olarak ölçüldü. Bitcoin için 50.000 dolara yönelik olası bir saldırı, piyasa Nisan ayının tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru ilerlerken, beklenmedik bir düzeltme riskini artırarak, hissi bir kez daha yükseltebilir.

Altcoin’ler Bitcoin ile birlikte parlıyor

Bir kripto paranın kaybı, bu hafta başka bir kripto paranın kazancıdır. Görünüşe göre altcoin’ler mevcut hissiyatın ana faydalanıcıları olabilir. Bitcoin bir hafta öncesine göre yaklaşık %8 yükselirken, büyük altcoin’ler yine de kazançlarından daha iyi performans gösteriyor. Piyasa değerine göre en iyi 50 kripto paradan birçoğu, Pazartesi günü Solana (SOL) %60 ile lider olurken, %20’nin üzerinde haftalık getiri sundu.

Kaynak: cointelegraph

Sorumluluk Reddi: Bu, bir yatırım tavsiyesi değildir. Lütfen kripto para birimlerine yatırım yapmadan önce detaylı araştırın.


Twitter Hesabımızı Takip Ederek Anında Haberdar Olun! Twitter

Bizi Google Haberler'den de takip edebilirsiniz : @kriptofubi

Binance'da %10 Komisyon İndirimli Kayıt Yapmak İçin Tıklayın : %10 İndirimli Kayıt

Haber ve analizlere anında ulaşmak için Telegram Grubumuza Katılın: Telegram

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir