İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şu Anda Yatırım İçin En İyi Kripto Para Hangisi?

Kripto para birimleri şu ana kadar birçok zorlu süreçten geçti. Rekor kıran zirvelere ulaşmak ve birkaç ay sonra çöküş arasında, iniş ve çıkışlarla dolu bir süreç geçirdiler.

Son iki ayda Bitcoin fiyatı yaklaşık %35 düştü, Ethereum yaklaşık %50 düştü ve Dogecoin %60’a yakın düştü. Ancak, yatırım yapmak için bekliyorsanız, şimdi fırsat olabilir. Piyasadaki düşüşler, “düşüşten satın almak” ve fiyatlar en düşük seviyedeyken yatırım yapmak için iyi bir şans olabilir. Tüm kripto paralar eşit yaratılmamıştır ve bazıları diğerlerinden daha iyi bir fırsattır.

Bitcoin

2009 yılında oluşturulan Bitcoin, en eski kripto paralardan biridir. Aynı zamanda, rakiplerine göre avantaj sağlayan en fazla tanınma özelliğe sahiptir ve oluşturabilecek sınırlı bir token arzı olduğu için “dijital altın” olarak anılır. Destekçileri, kıtlığın zaman için Bitcoin’in değerini önemli ölçüde artıracağına inanıyor. Ayrıca, kripto para tüccarlar tarafından yaygın olarak kabul edilmekten uzak olsa da, satıcılar arasında rakiplerinden daha popülerdir. Bu aynı zamanda Bitcoin’e destek de sağlıyor, çünkü yaygın bir şekilde benimsenmesi uzun vadede hayatta kalmanın anahtarıdır.

Ethereum

Ethereum, Bitcoin’den sonra en popüler ikinci kripto paradır ve ayrıca avantajları ve dezavantajları bulunuyor.

En büyük avantajı, Ethereum blok zincirinin kendisidir. Blok zinciri, dünyanın her yerinden geliştiriciler ile, yalnızca kripto paranın dışında fayda sağlayan teknoloji üzerinde uygulamalar oluşturulmasına olanak sağlar. Örneğin, NFT’ler ve DeFi, Ethereum blok zincirini kullanır.

Ethereum’un blok zinciri çözümlerinden herhangi biri sonunda ana akım haline gelirse, Ether baskın bir kripto para olabilir.

Dogecoin

Dogecoin, perakende yatırımcılar, Elon Musk ve Mark Cuban gibi ünlü milyarderler arasında takipçi kazanmasının ardından bu yılın başlarında ün elde etti. Rekor kıran getirilerine rağmen, Dogecoin, üçü arasında en riskli kripto para birimidir.

Herhangi bir kripto paranın uzun vadede hayatta kalabilmesi için gerçek bir dünya amacına sahip olması gerekir. Dogecoin, sektörde çok fazla rekabet avantajına sahip değil. Tüccarların büyük çoğunluğu şu anda Dogecoin’i bir ödeme şekli olarak kabul etmemektedir ve Dogecoin’den daha düşük işlem ücretlerine sahip başka kripto paralar da bulunuyor. Fiyatının son birkaç ayda patlamasının başlıca nedeni ise, büyük bir hayran kitlesi kazanmasıdır.

Sonuç olarak, şu anda, Bitcoin üç seçenek arasında “güvenli” seçenek olarak görünürken, Ethereum’un da önemli kazanç potansiyeli bulunuyor. Dogecoin, yatırım yapmak için daha riskli ve kumar oynamaya daha yakındır.

Hangisini seçerseniz seçin, seçeneklerinizi dikkatlice tarttığınızdan emin olmalısınız. Araştırmanızı yaparak riskinizi mümkün olduğunca sınırlayabilirsiniz.

Kaynak: fool

Sorumluluk Reddi: Bu, bir yatırım tavsiyesi değildir. Lütfen kripto para birimlerine yatırım yapmadan önce detaylı araştırın.


Twitter Hesabımızı Takip Ederek Anında Haberdar Olun! Twitter

Bizi Google Haberler'den de takip edebilirsiniz : @kriptofubi

Binance'da %10 Komisyon İndirimli Kayıt Yapmak İçin Tıklayın : %10 İndirimli Kayıt

Haber ve analizlere anında ulaşmak için Telegram Grubumuza Katılın: Telegram

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir